Butter werkt in Montferland aan olympisch plan

Acht seconden. Het is niet veel, maar het kan een wereld van verschil maken. Wielrenner Laurent Fignon weet het als geen ander. De Fransman verloor in 1989 met dat minieme verschil de Tour de France. Maar ook Michel Butter kan erover meepraten. De atleet kwam anderhalve maand geleden acht tellen tekort om zich te plaatsen voor de olympisch marathon van Rio 2016.

Butter baalde daar uiteraard enorm van, maar hij liet ook al snel weten zich weer op te willen richten. "Ik moet nu eerst mijn kop leeg maken en dan is het tijd voor plan B." Dat reserveplan wordt de marathon van Rotterdam. Daar wil de atleet in april alsnog onder de olympische limiet van 2.11.00 lopen.

Butter komt acht tellen tekort

De komende vier maanden staan in het teken van toewerken naar dat moment. Zijn aanwezigheid zondagmiddag bij de Montferland Run heeft er ook alles mee te maken. "In deze periode investeer ik in kracht en snelheid en daar is deze wedstrijd de ideale gelegenheid voor." 

Butter, die keurig negende werd in Montferland, blijft de komende weken nog op zeeniveau trainen. Pas in februari zoekt de Noord-Hollander de hoogte weer op. "Nu heeft dat nog geen zin, omdat ik juist in de kortere races aan mijn snelheid moet werken. Na februari zullen mijn wedstrijden weer wat langer worden", aldus Butter.

STER reclame