Irene Schouten blijft concurrente Ivanie Blondin voor
NOS Schaatsen

Schouten pakt tweede massastartzege op rij

Irene Schouten heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Inzell voor de tweede keer op rij de massastart gewonnen. Na haar tweede plaats in Calgary en de overwinning in Salt Lake City was de regerend wereldkampioene in Zuid-Duitsland voor de tweede keer dit seizoen de beste.

Schouten zette al in de laatste bocht de eindsprint in en kon haar grootste concurrente Ivanie Blondin nipt voorblijven. De Zuid-Koreaanse Do-Young Park eindigde als derde.

In het wereldbekerklassement staat Schouten stevig aan de leiding. Ze heeft na drie wedstrijden 280 punten. Blondin heeft als nummer twee vijftig punten minder.

  • NOS
    Uitslag massastart vrouwen

Bij de mannen was er geen Nederlandse zege, al was er wel een overwinning met een Nederlands tintje. De Fransman Alexis Contin, rijdend voor Team Clafis van trainer Jillert Anema, bleef ploeggenoot Jorrit Bergsma voor in de eindsprint.

Wereldkampioen Arjan Stroetinga deed niet mee in het spel. Bergsma maakte voor zijn landgenoot het tempo, maar vier ronden voor het einde ontstond er een groot gat tussen de koplopers en de tweede groep, waar Stroetinga zich in bevond.

Bergsma keek, overlegde kort en kreeg toen in de gaten dat hij voor zijn eigen succes mocht gaan. In de slotronde ging hij aan de leiding, maar in de laatste bocht werd hij voorbijgesneld door Contin, die veel meer snelheid had en solo de finish kon passeren.

  • NOS
    Uitslag massastart mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl