Lars Veldwijk juicht na zijn doelpunt Pro Shots

Het duel tussen NEC en PEC Zwolle, beide bivakkerend in het linkerrijtje, heeft geen winnaar opgeleverd. NEC kwam thuis met 2-0 achter, maar het werd uiteindelijk 2-2.

Marco van Duin, de vierde doelman van NEC maar in de basis startend vanwege blessures, had het druk in de eerste helft. In de tiende minuut werd hij al gepasseerd door Queensy Menig, maar die slaagde er voor een leeg doel nog in de bal in het zijnet te deponeren.

Tien minuten later was het wel raak toen centrale verdediger Trent Sainsbury de bal uit een vrije trap inkopte. PEC bleef de bovenliggende partij en op slag van rust verscheen Veldwijk voor de derde keer alleen voor de keeper: dit keer slaagde hij er wel in Van Duin te verschalken, met een stiftje.

Begois tast mis

Tien minuten na rust kwam NEC terug in de wedstrijd na een inschattingsfout van doelman Kevin Begois. Die tastte mis bij een voorzet, waarna Janio Bikel de bal tegen de touwen joeg. NEC leefde plotseling op, ging op jacht naar de gelijkmaker en die viel al snel: Anthony Limbombe schoot de bal op de rand van het strafschopgebied prachtig in de kruising.

NEC voelde dat er meer in zat, ging gehaast op zoek naar meer en had het geluk dat PEC bij een van de uitvallen niet scoorde. Zo verscheen Kingsley Ehizibue nog in kansrijke positie voor Van Duin en Veldwijk zag in de slotfase bij zijn schot de bal op de paal belanden.

STER reclame