EPA
NOS Nieuws

Gouverneur van Aden gedood bij zelfmoordaanslag Jemen

Bij een zelfmoordaanslag in Jemen is de gouverneur van de provincie Aden om het leven gekomen. Ook zeker zes lijfwachten van de provinciebestuurder werden gedood.

De aanslag vond plaats in de havenstad Aden. Volgens lokale veiligheidsdiensten reed een auto in op het konvooi van de gouverneur, waarna een explosief afging. De auto van de gouverneur brandde volledig uit.

Persbureau Reuters meldt dat de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat. De organisatie pleegt de laatste maanden vaker aanslagen in Jemen.

President Hadi

Aden is de stad waar president Hadi momenteel verblijft. Die werd dit voorjaar door sjiitische Houthi-rebellen verdreven uit de hoofdstad Sana'a. Aanvankelijk vluchtte hij naar Aden, maar toen de rebellen ook daar opdoken week hij uit naar Saudi-Arabië. Toen na enkele maanden de rebellen uit Aden waren verjaagd, keerde Hadi terug naar de havenstad.

Grote delen van het land zijn nog steeds in handen van de Houthi's. Sinds maart voeren regeringstroepen gesteund door Saudi-Arabië luchtaanvallen uit op Houthi-doelen. Daarbij kwamen veel burgers om het leven.

AFP
Een recente foto (oktober) van Jaafar Saad, de gouverneur van de provincie Aden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl