Een man heeft in de Londense metro meerdere mensen aangevallen met een mes. De politie ziet het incident als een terreurdaad. De dader riep voor de aanval volgens meerdere ooggetuigen "Dit is voor Syrië, jullie bloed zal vloeien".

Bij de steekpartij is een man ernstig gewond geraakt, maar hij is niet in levensgevaar. Ook zijn er twee lichtgewonden.

Op sociale media zijn amateurbeelden verschenen van kort na het incident. Daarop is een grote plas bloed te zien. Ook is te zien hoe agenten de man sommeren om zich over te geven en hoe reizigers wegrennen uit het station.

Klein mes

Een ooggetuige zegt dat hij heeft gezien hoe de dader mensen aanviel. Hij stak zijn slachtoffers met een klein mes, het lemmet was ongeveer zeven centimeter lang. De ooggetuige meldt verder dat iemand een fles naar het hoofd van de dader gooide in een poging hem uit te schakelen.

De Londense politie heeft mensen die foto's of filmpjes hebben gemaakt rond het incident opgeroepen de beelden zo snel mogelijk aan de politie te geven.

Amateurbeelden van steekincident Londen

De aanvaller is uiteindelijk met een taser tegen de grond gewerkt. Hij is gearresteerd. Over zijn identiteit is nog niets bekend.

Leytonstone

Het steekincident was rond 19.00 uur (lokale tijd) in het metrostation Leytonstone, in het noordoosten van Londen. Het metroverkeer van en naar het Londense centrum lag de rest van de avond stil.

Ooggetuige: man zwaaide met mes

Mogelijk houdt de aanval verband met het Britse besluit om de missie tegen IS uit te breiden. Groot-Brittannië doet sinds donderdag mee aan luchtaanvallen op IS-doelen in Syrië. De politie heeft niet toegelicht waarom de steekpartij als terreurdaad wordt gezien.

STER reclame