Ajax heeft geen kind aan Heerenveen

time icon

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met 5-2 gewonnen. Op die ruime zege valt bovendien niets af te dingen. Heerenveen begon weliswaar goed aan het duel, maar werd na de mooie openingstreffer van Viktor Fischer bij tijd en wijle volledig weggespeeld. Binnen het half uur was het al 3-0 en het duel daarmee gedaan.

Naast de 1-0, waar een flitsende Ajax-aanval aan voorafging, was ook de derde goal fraai. De maker Amin Younes slalomde door het strafschopgebied en ronde af. Tussendoor had Arek Milik voor de 2-0 gezorgd.

Goals en fouten Ajax

Kort na de rust scoorde Mitchell te Vrede voor Heerenveen, maar na weer een mooie combinatie sloeg Fischer al snel alle Friese hoop weer de bodem in. Ajax bleef de baas in de Arena, ook toen Milik een strafschop verprutste. De Pool was niet veel later de aangever bij de goal van Davy Klaassen. 

Het slotakkoord was voor Te Vrede, al speelde Jasper Cillessen de hoofdrol bij zijn treffer. De doelman ging op koddige wijze in de fout toen hij een hoekschop wilde voorkomen en onbedoeld voor de assist op Te Vrede zorgde.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Boer: goals weggeven, daar ben ik niet zo van

Cadeautjes

"We geven op Pakjesavond twee cadeautjes weg, maar verder heb ik hele mooie combinaties gezien", zei Frank de Boer. De trainer is tevreden over de vorm van zijn ploeg, zeker in thuiswedstrijden. De laatste drie werden met groot verschil gewonnen en ook het publiek werd weer eens vermaakt. 

"We zijn een geduchte tegenstander voor de andere twee clubs in de topdrie", zei De Boer met enig gevoel voor understatement. "Oké, misschien zijn we de topfavoriet. Ik hoop het, want dat betekent dat we in goede vorm zijn."

De drie aanvallers van Ajax wisten allemaal te scoren, Viktor Fischer zelfs twee keer. "Ik denk dat ik drie of vier wedstrijden niet gescoord had, dus de eerste was een hele belangrijke. In Zwolle gingen ze er niet in, maar had ik toch het gevoel dat ik er nog 1 of 2 ging maken. Dat zit altijd in mij, maar ze moeten wel eerst de goal in."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Fischer: een belangrijke én mooie goal

STER Reclame