Hakim Ziyech (m) zorgde voor de 1-1

FC Twente pakt bij Excelsior eindelijk weer puntje

Na vijf nederlagen heeft FC Twente eindelijk weer een punt gepakt. In Rotterdam werd het tegen Excelsior in de slotfase 1-1. De thuisploeg verspeelde de zege door een blunder achterin.

De Rotterdammers stonden bij de rust op 1-0, maar dat had net zo goed andersom kunnen zijn, want grote kansen waren er over en weer. Peet Bijen liet er twee onbenut voor FC Twente, Tom van Weert scoorde na een mooie aanval wel, uit een messcherpe voorzet van Bas Kuipers.

Rick Kruys en Tom van Weert (r) vieren de 1-0
    Nick Marsman kreeg bij FC Twente de voorkeur boven Joël Drommel
    Jurgen Mattheij in duel met Michael Olaitan

Het duurde even voordat FC Twente na rust weer in het stuk voorkwam: een schot van Renato Tapia schampte de lat. Erg lastig leek Excelsior het verder niet te krijgen, tot Jeff Stans fout terugspeelde en Hakim Ziyech gelijkmaakte. De beste kans was daarna voor FC Twente: invaller Felipe Gutiérrez schoot naast.

FC Twente heeft nu buitenshuis drie punten verzameld dit seizoen, dat is samen met Cambuur nog altijd het minst van alle ploegen.

Stans biedt excuses aan

Achteraf neemt Stans de verantwoordelijkheid voor het gelijkspel op zich. "Ik zie Twente geen goal meer maken, als ik niet zo duidelijk in de fout ga", zei de middenvelder, die met een verkeerde terugspeelbal de 1-1 inleidde. "Ik had Ziyech niet gezien en die scoort dan. Dus iedereen die Excelsior een warm hart toedraagt: excuses voor deze fout."

Voor FC Twente-trainer René Hake was het gelijkspel een lichtpuntje na een zware periode, zowel financieel als sportief. "Het is altijd goed als je na zo veel weken eindelijk weer een resultaat haalt. Het is heel belangrijk dat ze weten dat ze dat kunnen."