De trotse ouders met baby Jack
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Baby geboren in zwembad Leiderdorp

In het gebouw van zwembad De Does in Leiderdorp is gisteren een baby ter wereld gekomen. De hoogzwangere vrouw was in de kantine van het zwembad om haar dochter op te halen, maar de baby kwam zo snel dat daar helemaal geen tijd meer voor was, schrijft Omroep West.

De vrouw was zaterdag uitgerekend en voelde zich nog prima. Daarom was ze gewoon met haar dochtertje naar zwemles gegaan. Plotseling voelde ze zich niet zo lekker en vroeg een medewerkster om haar dochter uit het water te halen.

Aparte ervaring

Drie medewerksters hebben haar uiteindelijk naar een kantoortje gebracht, waar ze 112 en de verloskundige belden. Ze kregen instructies om de vrouw uit te kleden en op de grond te leggen, waarna de bevalling inzette.

"Ik heb zelf drie kinderen, maar dit was een hele aparte ervaring. Sta je daar met een wildvreemde vrouw die op het punt staat te bevallen", lacht medewerkster Vera van Ringelsteijn.

De medewerkers van het zwembad die hulp boden bij de bevalling

Toen de verloskundige er even later was, bleek de vrouw volledige ontsluiting te hebben en werd baby Jack geboren. Moeder en kind zijn daarna naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Ze zijn inmiddels weer thuis. De vader van Jack was niet op tijd om bij de geboorte aanwezig te zijn.

Cadeautje voor Jack

Het zwembad heeft blauwe slingers opgehangen om de geboorte van baby Jack te vieren. Ook wordt er beschuit met muisjes uitgedeeld.

En Jack heeft zijn eerste cadeau alvast te pakken: hij mag voor de rest van zijn leven gratis zwemmen en al zijn diploma's halen bij De Does.

Advertentie via Ster.nl