NOS Nieuws

Grolsch staat in de etalage

Bierbrouwer Grolsch staat te koop. De onlangs gefuseerde bierbrouwers AB Inbev en SABMiller hebben dat officieel aangekondigd. Het gerucht ging al dat er onderdelen verkocht zouden moeten worden. Dit om te voorkomen dat mededingingsautoriteiten en de Europese Commissie bezwaar zouden maken tegen de fusie. Naast Grolsch gaat ook Peroni in de verkoop.

De brouwers zeggen actief op zoek te gaan naar kopers. "Tot aan de verandering van eigenaar gaan we door met investeren in deze geweldige bieren en ondersteunen we de getalenteerde mensen die het bier maken en verkopen", aldus bestuursvoorzitter Alan Clarke van SABMiller. Grolsch werd in 2009 door het Brits-Zuid-Afrikaanse concern overgenomen.

Het Belgisch-Braziliaanse AB Inbev nam SABMiller onlangs over voor 100 miljard euro. De nummers een en twee van de wereld zijn bezig te bedrijven in elkaar te schuiven, waarbij onderdelen worden afgestoten om marktconcentraties en nadeel voor de concurrentie te voorkomen.

Heineken wordt door de fusie de op een na grootste brouwer. Niet bekend is of Heineken interesse heeft in Grolsch. De kans daarop is niet groot gezien het aandeel dat de brouwer dan op de Nederlandse biermarkt zou krijgen. Heineken onthoudt zich van commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl