Vladimir Klitsjko (l) en 'clown' Tyson Fury gaan volgend jaar op herhaling
NOS Sport

Klitsjko krijgt zijn revanchepartij

De zwaargewichten Tyson Fury en Vladimir Klitsjko gaan op herhaling. In 2016 nemen beide boksers het in de ring opnieuw tegen elkaar op. De datum en de plaats van handeling zijn nog niet bekend. Het befaamde Wembley in Londen wordt al genoemd als mogelijke locatie in mei.

Fury zorgde voor een enorme stunt door Klitsjko zaterdag in Düsseldorf te onttronen als wereldkampioen. Met een puntenzege nam de 27-jarige Brit de kampioensgordels van de IBF, WBA en WBO over van de 39-jarige Oekraïner.

Fury blij

Klitsjko liet weten dat hij gebruik maakt van een optie in zijn miljoenencontract van het verloren titelgevecht om Fury uit te dagen. Het Britse kamp reageerde meteen positief. "We zijn hier blij mee. Het is ook contractueel vastgelegd'', zei Peter Fury, de trainer en oom van de nieuwe titelhouder.

Klitsjko sprak van een vervroegd kerstcadeau voor Tyson Fury en alle boksfans in de wereld. "Ik wil bewijzen dat ik een veel betere bokser ben dan dat ik in Düsseldorf heb laten zien. Falen is nu geen optie meer.''

Klitsjko was tot zijn verrassende nederlaag tegen Fury elf jaar ongeslagen als profbokser.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl