AFP
NOS Nieuws

RWE wil ook opsplitsen in duurzame en fossiele tak

Het Duitse energiebedrijf RWE wil zich opsplitsen. RWE wil een nieuw bedrijf oprichten, waarin alle activiteiten rond duurzame energie, netten en distributie worden ondergebracht. De kern-, gas-, en kolencentrales blijven dan bij het moederbedrijf.

Met deze plannen volgt RWE het voorbeeld van Eon, dat een jaar geleden dezelfde beslissing nam.

RWE heeft net als andere energiebedrijven te maken met teruglopende inkomsten. Door de snelle opkomst van schone energie en gesubsidieerde wind- en zonne-energie zijn de stroomprijzen gedaald en de inkomsten uit fossiele energie bronnen teruggelopen.

Ook grote investeerders zoals pensioenfondsen keren zich de laatste tijd steeds meer af van fossiele energie. Door de splitsing van het bedrijf in een 'duurzame' en een 'fossiele' tak zou het nieuwe bedrijf in ieder geval weer winstgevend kunnen worden.

Naar de beurs

RWE wil eind volgend jaar een belang van 10 procent in het nieuwe bedrijf naar de beurs brengen. Daarbij wordt ook nieuw kapitaal opgehaald om te investeren.

De beurzen reageerden positief op het nieuws. Het aandeel van RWE schoot met meer dan acht procent omhoog. De raad van commissarissen moet het besluit nog goedkeuren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl