Dumoulin: ik verdien deze prijs

time icon
ANP

Tom Dumoulin is voor de tweede keer in het bezit gekomen van de Gerrit Schulte Trofee, de onderscheiding voor de beste Nederlandse wielrenner van het jaar. En die prijs komt hem ook toe, meent de 25-jarige Limburger die zeven andere genomineerden aftroefde. "Ja, ik vind dat ik de prijs het meest verdiende." 

Vorig jaar werd hij ook uitgeroepen tot Wielrenner van het Jaar. Toen was de uitverkiezing omstreden, omdat menigeen alleen al de overwinning van Niki Terpstra in Parijs-Roubaix de trofee waard vond. "Er kwam een negatieve discussie op gang. Ik heb daardoor niet echt van de prijs kunnen genieten", kijkt de renner van Giant-Alpecin terug. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin: ik verdien deze prijs nu het meest

Deze keer was er geen twijfel mogelijk. Met name zijn optreden in de Ronde van Spanje heeft tot de verbeelding gesproken. Het halve land was plots in de ban van Tom Dumoulin, die lang meestreed om de eindzege. 

Mooiste moment

Zelf is hij het meest trots op de etappezege waarin hij bergop Chris Froome in de slotmeters aftroefde. "Ik denk daar nog best vaak aan terug", bekent de nummer zes van het eindklassement. "Ik ga ook zeker nog terug naar de plek waar ik die rit won als we in december daar in de buurt op trainingskamp zijn." 

Zijn prestaties in 2015 wekken uiteraard verwachtingen voor het komend seizoen. Over het te rijden programma verschilden hij en de ploeg aanvankelijk nog van mening, maar Dumoulin zegt er inmiddels wel uit te zijn. "Maar ik ga het nu nog niet vertellen", zegt hij met een glimlach om de mond.

STER Reclame