NOS Sport

Kromowidjojo kiest haar sportmoment: alle respect voor Dafne

Kromowidjojo kiest Sportbeeld van 2015: 'Usain Blonde'

Welk sportmoment wordt uitgekozen tot hét Sportbeeld van 2015? Ranomi Kromowidjojo hoeft daar niet lang over na te denken. Als het aan de Nederlandse koningin van het zwembad ligt, wordt dat haar razendsnelle evenknie op de atletiekbaan: Dafne Schippers en haar wereldtitel op de 200 meter.

"Atletiek is eigenlijk de moedersport. De übersport. Als je daar een gouden medaille in verdient, dan is dat echt een enorme prestatie", zegt Kromowidjojo, die in 2011 en 2012 Sportvrouw van het Jaar werd. Schippers kan tijdens het Sportgala de dubbel pakken, door naast de Sport in Beeld-prijs ook gekroond te worden tot beste sportvrouw.

Wat Kromowidjojo betreft zou dat volkomen terecht zijn. "Ik vind dat Dafne alle respect verdient." Toch had ze de Sport in Beeld-prijs het allerliefst aan iemand anders uitgereikt. Haar vriend Ferry Weertman pakte dit jaar zilver op het WK open water. Voor hen zonder twijfel hét sportmoment van het jaar.

Stemmen!

De NOS en het NOC*NSF selecteerden echter negen andere mooie, spraakmakende of indrukwekkende momenten uit het voorbije sportjaar. Welk van deze tien was uw favoriete sportbeeld?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl