Eefje Muskens (voor) en Selena Piek zijn blij met hun bezoek aan Rio
NOS Sport

Badmintonsters: linke luchtstromen in Rio

Een zilveren medaille en vooral een nuttige ervaring rijker zijn de badmintonsters Eefje Muskens en Selena Piek teruggekeerd van het olympisch testtoernooi in Rio de Janeiro. Dat de finale verloren ging, was een tegenvaller, maar overeind blijft dat het duo een stuk wijzer de weg richting de Spelen kan vervolgen.

"Daarom is dit een heel goed evenement geweest", zegt Piek. "We hebben kunnen wennen aan de omgeving en de olympische hal. Bovendien is het goed dat we de vloer vast hebben gevoeld."

Linke luchtstromen

Piek is onder de indruk van de olympische omgeving. "Het is groot en ziet er nu al schitterend uit. Al is er altijd ruimte voor verbetering. De luchtstromen in de hal zijn nog wel een beetje link, misschien omdat de hal zo groot is. We zullen zien of dat tijdens de Spelen nog steeds zo is."

Dat het Chinese koppel Chen Qingchen/Jia Yifan in de finale te sterk was, is met die opgedane ervaring eigenlijk slechts een bijkomstigheid. Piek: "We hebben het geprobeerd, maar zij waren echt beter."

Haar partner Muskens sluit zich daarbij aan. "We kunnen tevreden zijn en uitkijken naar Dubai." Daar doet het beste Nederlandse vrouwendubbel mee aan de Super Series Finals, die op 9 december beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl