Bryant kondigt afscheid aan met gedicht

time icon
AFP

Kobe Bryant stopt na dit seizoen met basketbal. De 37-jarige vedette won onder meer twee keer olympisch goud met de Amerikaanse ploeg en werd vijf keer NBA-kampioen met Los Angeles Lakers.

Bryant kondigde zijn afscheid aan in een gedicht op de website The Players' Tribune. "Dit seizoen is alles wat ik nog kan geven", schreef hij. Volgens Bryant weet zijn lichaam "wanneer het tijd is om afscheid te nemen".

Kobe Bryant
@kobebryant
Dear Basketball: https://t.co/KDecft6BO2 #KB20
3 jaar geleden

Hij stelde in het gedicht "klaar te zijn" om te stoppen en verklaarde zijn liefde voor de sport. "Een liefde zo diep dat ik alles gaf."

81 punten in één duel

Bryant is bezig aan zijn twintigste seizoen. De ster van de Lakers staat derde op de lijst van NBA-topscorers aller tijden met ruim 32.000 punten. Ooit scoorde hij 81 punten in één wedstrijd, net geen record.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2 Bryant vertrekt met een goed gevoel

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2 Lakers-coach schrok van Bryants mededeling

Bryant is met 25 miljoen dollar salaris momenteel de best betaalde speler in de NBA. Hij kampt de laatste jaren steeds vaker met blessures. De Lakers doen het slecht en staan laatste in de Western Conference.

STER Reclame