Een parodie op de olympische ringen in Hamburg

Bevolking van Hamburg wijst Spelen 2024 af

De bevolking van de Duitse stad Hamburg heeft in een referendum de beoogde kandidaatstelling voor de organisatie van de Olympische Spelen van 2024 verworpen. Met een percentage van 51,6 procent waren de tegenstanders al in de meerderheid nog voordat alle stemmen waren geteld, zo maakte burgemeester Olaf Scholz bekend.

"Dit is een uitslag die we niet hebben gewenst. Maar het is duidelijk", zei Scholz weten. In Kiel, waar in 2024 de olympische zeilwedstrijden zouden moeten plaatsvinden, was wél een meerderheid te vinden voor de organisatie van de Zomerspelen. Die uitslag was echter niet doorslaggevend.

Met het terugtrekken van Hamburg zijn er nog vier steden in de race als gaststad van de Spelen van 2024: Los Angeles, Parijs, Rome en Boedapest. Het IOC kiest in 2017 de locatie voor het grootste sportevenement ter wereld.

München

Het is de tweede keer dat de Duitse bevolking de organisatie van de Olympische Spelen tegenhoudt. In 2013 ketste de kandidaatstelling van München voor de Winterspelen van 2022 af, ook na de negatieve uitkomst van een referendum.

Het stembiljet

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl