Luuk de Jong balt zijn vuist na weer een goal voor PSV

PSV net als vorig seizoen voor rust klaar met AZ

Na Ajax en Feyenoord heeft ook PSV geen fout gemaakt in de veertiende speelronde van de eredivisie. De nummer drie won in Eindhoven met speels gemak van AZ. Net als vorig seizoen werd het in de 41ste minuut al 3-0 en net als vorig seizoen was dat ook de eindstand.

PSV kwam uitstekend uit de startblokken: al na drie minuten konden de Eindhovenaren juichen. Uit een hoekschop van Andrés Guardado tikte Derrick Luckassen de bal in eigen doel. Daardoor scoorde PSV voor het 41ste duel op rij in de eredivisie, een evenaring van het record van Ajax en FC Twente.

AZ kwam ook daarna niet onder de druk uit en na een goede actie van Joshua Brenet tikte Luuk de Jong na een kwartier ongehinderd de 2-0 binnen.

Derrick Luckassen krijgt in de tweede helft rood voor een slaande beweging naar Luuk de Jong

De honger van PSV was nog niet gestild en AZ werd compleet van de mat gespeeld. De Brabanders creëerden de ene na de andere kans en de Alkmaarders mochten blij zijn dat alleen De Jong, na goed werk van Gastón Pereiro, nog wist te scoren voor rust.

Pechdag Luckassen

AZ, dat in de eerste helft slechts twee kleine kansen kreeg, begon nog aardig aan het tweede bedrijf. De bezoekers zochten meer de aanval, maar na een uur was ook het laatste sprankje hoop vervlogen toen Luckassen rood kreeg na een slaande beweging in een duel met De Jong.

PSV geloofde het daarna wel en het publiek veerde alleen nog op bij een knal van Brenet tegen de lat en een harde vrije trap van Locadia.