Michiel Kramer viert zijn hattrick

Kramer leidt Feyenoord langs Excelsior

Feyenoord heeft een moeizame 4-2 zege behaald bij de kleine buurman Excelsior. De nummer 2 van de eredivisie kende een bliksemstart, maar had het daarna lange tijd knap lastig met de Kralingers.

Na een minuut en zes seconden lag de bal al achter Tom Muyters. Simon Gustafson kon na verdedigend geklungel schieten. Dat deed de Zweed matig, maar de Excelsior-doelman stond Dirk Kuijt een niet te missen rebound toe.

Feyenoord drukte niet door, ook omdat Muyters met een reflex een hard schot van Sven van Beek pareerde. Excelsior werd halverwege de eerste helft brutaler en bezorgde de grote buurman benauwde momenten. Tom van Weert trof uit een harde voorzet van Bas Kuipers de paal en een inzet van Brandley Kuwas werd door Eric Botteghin in de doelmond onschadelijk gemaakt.

Dirk Kuijt feliciteert Michiel Kramer met de 2-0

Dat Michiel Kramer een half mislukt schot van Rick Karsdorp schampend met het hoofd tot 0-2 promoveerde, was op dat moment niet verdiend. Vlak voor rust kregen de Kralingers alsnog loon naar werken, toen Daryl van Mieghem de bal uit een assist van Jeff Stans in het doel liep.

Doelman Kenneth Vermeer hield Kuwas en Van Weert vlak na rust van de gelijkmaker af. Opnieuw was het Kramer die voor een zucht van verlichting bij de bezoekers zorgde. Karsdorp was - deze keer heel bewust - weer de aangever en de spits kopte resoluut raak. Twintig minuten voor tijd maakte Kramer ook nog zijn hattrick vol. Met dank aan Adil Auassar, die hem de bal met een mislukte terugspeelbal pardoes in de voeten speelde.

Toen Feyenoord in gedachten al onder de warme douche stond, gaf Van Weert de score in de stromende regen voor de thuisploeg een draaglijker aanzien. Doordat Bilal Basacikoglu in de slotminuut niet in, maar op de kruising mikte, bleef een herhaling van vorig seizoen uit. Toen sloeg Feyenoord op Woudestein met 5-2 toe.