NOS Nieuws

Nieuwe nummer 1 in Top 2000 na aanslagen in Parijs

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft een nieuwe nummer 1: Imagine van John Lennon. Het nummer stoot Hotel California van de Eagles van de troon. Dat nummer staat dit jaar op nummer 3. Bohemian Rhapsody van Queen staat, net als vorig jaar, op de tweede plaats.

Imagine stond vorig jaar nog op nummer 38 in de hitlijst, die wordt uitgezonden van 25 december tot aan de jaarwisseling. Er is dit jaar 4,5 miljoen keer gestemd.

Volgens zendermanager Bosman van NPO Radio 2 verwoordt het nummer perfect het gevoel na de aanslagen in Parijs. "De plaat biedt veel mensen troost en geeft tegelijkertijd hoop. We sluiten het jaar af met een eervolle nummer 1", zegt hij.

De dj's van NPO Radio 2 hielden er al rekening mee dat Imagine hoog zou scoren. De Duitse pianist Davide Martello speelde het bij het Bataclan-theater in Parijs, de dag na de aanslagen. Hij bracht het nummer ten gehore op een zelf meegebrachte piano. Het nummer werd later ook gespeeld op het Centraal Station in Amsterdam.

Pianist Davide Martello speelde het nummer bij het Bataclan-theater, de dag na de aanslagen

Vorig jaar had de Top 2000 voor het eerst sinds lange tijd een andere nummer 1. De Eagles stonden toen voor de tweede keer in de geschiedenis van de lijst bovenaan. Bijna alle andere keren stond Queen op nummer 1, met Bohemian Rhapsody.

De enige andere nummer 1 in de geschiedenis van de Top 2000 is het nummer Avond van Boudewijn de Groot. Dat stond in 2005 bovenaan.

De volledige lijst wordt bekendgemaakt op 16 december. Vanaf 2 december kan al wel worden bekeken of nummers in de lijst staan, via staatieindetop2000.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl