Karim Tarfi gaat op de schouders na zijn winnende goal tegen Cambuur

De Graafschap klopt Cambuur in kelderkraker

In een aantrekkelijke kelderkraker, vol vechtvoetbal en met kansen over en weer, heeft De Graafschap bij SC Cambuur zijn eerste seizoenszege geboekt: 3-2. De Friezen wachten nog altijd op hun eerste overwinning.

De Graafschap had in de eerste dertien wedstrijden maar tien keer gescoord, maar toonde zich in het eerste halfuur uiterst efficiënt. Cas Peters profiteerde van weifelend optreden van Marvin Peersman en Bart Straalman kopte raak uit een vrije trap van Bryan Smeets.

Daarna ging het toch weer mis bij de bezoekers. Eerst verzuimden Straalman en Youssef El Jebli de voorsprong uit te breiden. Straalman kopte vier minuten na de 0-2 bijna weer raak en El Jebli zag een mooi schot gekeerd worden door Leonard Nienhuis en schoot drie minuten later op de paal. In de tegenaanval werd Cambuur-aanvoerder Sjoerd Overgoor geen strobreed in de weg gelegd toen hij uithaalde voor de 1-2. En nog voor rust knalde ook Peters de bal op de paal.

Tarfi brengt De Graafschap in extase

Na de pauze heerste Cambuur en kwam De Graafschap er niet meer aan te pas. Nu was het de beurt aan Overgoor om de paal te raken en ook Wessel Dammers miste een grote kans. De Graafschap-verdediger Nathaniel Will bood vervolgens de helpende hand door de bal over de eigen doelman te schieten: 2-2.

De Graafschap moest steeds verder terug en invaller Sebastian Steblecki was dicht bij de 3-2. Toen De Graafschap-middenvelder Robin Pröpper in de 84ste minuut met zijn tweede gele kaart (wegens protesteren) moest vertrekken, leek een zege voor de Doetinchemmers heel ver weg.

Maar pal voor tijd zorgde invaller Karim Tarfi uit het niets voor een enorme ontlading. Hij scoorde met een prachtige vrije trap en bracht De Graafschap zo niet alleen de eerste zege van het seizoen, maar ook de eerste overwinning in de eredivisie sinds mei 2012.