NOS Voetbal

Twente-directeur: het was een enorme kloteweek

'FC Twente staat er niet goed op, in Zeist en in Nederland'

"Het is wéér twee voor twaalf bij FC Twente", zei financieel directeur Gerald van den Belt op een speciaal belegde persconferentie over de problemen van FC Twente. Afgelopen week doken op internet dubieuze contracten op met investeringsmaatschappij Doyen, waarna voorzitter Aldo van der Laan opstapte. "Het was een enorme kloteweek. De komende weken zullen spannend zijn", aldus Van den Belt.

Uit de documenten die afgelopen week werden gelekt, blijkt dat Doyen wel degelijk invloed had op het beleid bij FC Twente. Van den Belt kende de documenten niet. "We zijn enorm onaangenaam verrast door de stukken, die ons niet bekend voorkwamen. We hebben niet kunnen bevroeden dat er andere afspraken zouden zijn. We hebben gehandeld volgens de overeenkomst met Doyen zoals wij die kennen."

De stukken zien er volgens Van den Belt wel "redelijk echt" uit. "We hebben ze opgevraagd bij Doyen, dan zullen we verder zien. Maar als het waar blijkt te zijn, hebben we heel wat uit te leggen", aldus Van den Belt. FC Twente heeft over de stukken nog niet gesproken met Van der Laan, die de contactpersoon was met Doyen.

Vreemde bokkensprongen

De licentiecommissie van de KNVB, die de kwestie onderzoekt, heeft Twente gevraagd volledige openheid te geven. Als de gelekte documenten echt zijn, dreigt een sanctie voor Twente. Volgens Van den Belt kan dat variëren van een berisping of een fikse geldboete tot het intrekken van de licentie. Met puntenaftrek houdt Van den Belt niet zo snel rekening.

"FC Twente staat er niet goed op, in Zeist en in Nederland", zei Van den Belt. "Geldnood doet iets met mensen. Je wordt er rücksichtslozer van en je maakt soms vreemde bokkensprongen. Dat is ook hier gebeurd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl