'Kalasjnikovs Parijs online gekocht in Duitsland'

ANP

De kalasjnikovs die werden gebruikt bij de aanslagen in Parijs zijn mogelijk online gekocht in Duitsland. Een Duitse wapenhandelaar is opgepakt omdat hij vier van de wapens heeft verkocht. Volgens de Duitse krant Bild blijkt uit informatie op zijn mobiele telefoon dat hij ze heeft verkocht aan "Arabieren in Parijs". 

De Franse autoriteiten denken volgens de krant dat de wapens zijn gebruikt bij de aanslagen op 13 november. De kalasjnikovs zouden begin november online zijn besteld. 

Justitie in Duitsland bevestigt dat er dinsdag een 34-jarige wapenhandelaar is opgepakt en dat deze in een gevangenis in Stuttgart zit. Ze willen geen commentaar geven over de berichten dat de wapens die hij leverde zijn gebruikt in Parijs. Wel is duidelijk dat hij niet van een zwaar vergrijp wordt verdacht.   

Een terrorisme-expert heeft tegen de Duitse omroep ARD gezegd dat hij het scenario onwaarschijnlijk vindt. Volgens hem is verwarring ontstaat toen de douane zei dat "deze wapens ingezet werden in Parijs", ze zouden daarmee dit soort type wapens hebben bedoeld en niet de daadwerkelijke kalasjnikovs. 

STER Reclame