Mondharmonica en wiet op de begrafenis van Armand

  • ANP
    Afscheid van zanger Armand in de Effenaar
  • ANP
    Niet alleen bloemen, maar ook een wietplant op zijn kist
  • ANP
    De band The Kik en Lucky Fonz III spelen naast de kist met het lichaam van de zanger

In een volle Effenaar in Eindhoven hebben familie, vrienden en collega's afscheid genomen van de protestzanger Armand die vorige week donderdag op 69-jarige leeftijd overleed.

De bijeenkomst werd geleid door zanger Dave von Raven van The Kik. Naast toespraken en herinneringen was er veel ruimte voor muziek. Onder meer De Veulpoepers, De Kik, Lucky Fonz III en de Tilburgse rapper Ludo Vandebroek zongen voor de overleden zanger.

Wietplant

Armand, die ter wereld kwam als Herman van Loenhout, stond bekend om zijn maatschappijkritische teksten. Ook was hij een groot liefhebber van softdrugs. Tijdens de bijeenkomst stond op zijn kist een wietplant in een pot.

Nederland neemt afscheid van Armand

Ook kreeg hij een mondharmonica mee van zanger Bertus Borgers want "aan de andere kant is hij ook muzikant".

Geluk en dwazen

Armand had zelf ook een boodschap voor de aanwezigen. In een videoboodschap dichtte hij lachend:

Het leven is mooi/ Jij bent er nog steeds/ als jij dit hoort/ heb ik de bus geblazen/ een sterveling, ik zei het al reeds/ heeft Vadertje tijd mij te gazen/ en zou je dit dan lichtelijk verbazen/ dan denk maar zo, het geluk is met de dwazen.

De bijeenkomst eindigde met zijn grootste hit: Ben ik te min, gespeeld door The Kik en Lucky Fonz II en uit volle borst meegezongen door alle aanwezigen.

Na de bijeenkomst is Armand in besloten kring gecremeerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl