Politie.nl

De website politie.nl is door het publiek verkozen tot de website van het jaar. Het team achter de website krijgt de prijs vanavond tijdens een uitreiking in Amsterdam.

Behalve deze algemene prijs werden er nog veel meer prijzen uitgedeeld. Het publiek kon in 24 verschillende categorieën een stem uitbrengen op de genomineerden voor het betreffende onderwerp, zoals ‘overheid’, ‘sport’, ‘carrière’, ‘gezondheid’ en 'nieuws en informatie'. In elke categorie werd een populairste en een beste website gekozen.

De populairste websites zijn de websites met de meeste stemmen binnen hun categorie. De beste websites zijn de sites met de hoogste scores op inhoud, navigatie en ontwerp.

Uit al deze prijzen is politie.nl dus de algemene winnaar geworden. Als alle categorieën met elkaar worden vergeleken, heeft deze site relatief gezien de beste beoordeling en de meeste stemmen gekregen van het publiek.

Organisatie

Het is de vijftiende keer dat deze online publieksprijs wordt uitgereikt. Tijdens de stemronde brachten meer dan 823.000 mensen hun stem uit.

De verkiezing wordt georganiseerd door onderzoeksbureau Metrixlab en mediaplatform Emerce. Eerdere winnaars van de verkiezing zijn Google (2007), Hyves (2008), AFAS Personal (2010), Tweakers (2009, 2011 en 2012), Beter Spellen (2013) en Tweakers Pricewatch (2014).

STER reclame