Henk Krol op het partijcongres van 50Plus
NOS Nieuws

Krol feliciteert weer overledene, maar neemt zichzelf niets kwalijk

Henk Krol is niet van plan om iets te veranderen aan zijn manier van feliciteren op Facebook. De felicitaties gaan nog wel eens mis, maar Krol neemt deze incidenten voor lief en ziet vooral voordelen in het persoonlijk feliciteren van zijn volgers op Facebook.

Vorige week kwam Krol in het nieuws omdat hij de overleden schrijver Joost Zwagerman op Facebook feliciteerde met zijn verjaardag. Vandaag ging het weer mis; Krol feliciteerde de dode Friese ondernemer Chris van den Berg.

De fractievoorzitter van 50Plus ziet niet hoe hij had kunnen weten dat Van den Berg vorige week is overleden. Hij verstuurt elke ochtend zelf felicitaties naar zijn volgers en vindt niet dat hij van iedereen kan nagaan of ze nog leven.

Op de Facebook-pagina van Van den Berg was echter melding gemaakt van zijn overlijden. Ondanks zijn extra voorzichtigheid heeft Krol dit niet gezien. Hij zegt gewoon door te gaan met het feliciteren van mensen en snapt de commotie niet helemaal. Het zijn incidentjes; vergeleken met mijn Kamerdebatten is het klein, zegt Krol tegen de NOS.

Krol zegt met familieleden van Zwagerman en Van den Berg gesproken te hebben, en zij namen hem zijn felicitatie niet kwalijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl