Zlatan Ibrahimovic
NOS Voetbal

Zlatan huurt plein af in centrum Malmö

Zlatan Ibrahimovic heeft in het centrum van Malmö een groot plein afgehuurd. De spits van Paris Saint-Germain, die het woensdag in de Champions League opneemt tegen Malmö, wil zo veel mogelijk stadsgenoten de kans geven getuige te zijn van zijn langverwachte rentree.

"Iedereen is welkom, heel Malmö kan de wedstrijd kijken. Ik kom eraan", meldde Ibrahimovic op Instagram. Hij kondigde meer verrassingen aan voor de inwoners van de stad waarin hij opgroeide en doorbrak als voetballer. "Ik zal nooit vergeten waar ik vandaan kom. Malmö is altijd mijn thuis."

Geboren en getogen

"Het is meer dan een droom die uitkomt. Het is het lot", zei Zlatan nadat de loting PSG aan zijn oude liefde had gekoppeld. "Ik ben geboren en getogen in de stad en heb er nog veel vrienden. Ik vind het prachtig dat ik Malmö nu in de Champions League tegenkom. Zo vaak spelen Zweedse clubs namelijk niet in dit toernooi."

Het stadion van Malmö is al wekenlang uitverkocht voor de rentree van Ibrahimovic, wiens naam daar staat vereeuwigd op een steen in de 'walk of fame'. Op eigen initiatief heeft hij het plein in de stad afgehuurd en grote schermen geregeld, waarop de wedstrijd woensdag te zien zal zijn.

Tijdens het eerste duel, in september in Parijs, kwam Ibrahimovic niet tot scoren. Desondanks won de Franse kampioen met 2-0. Zlatan: "Geloof me, ik had graag willen scoren. Dan moet het in Malmö maar gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl