NOS Nieuws

16 arrestaties bij anti-terreuracties België; Abdeslam nog voortvluchtig

Persconferentie over acties Brussel

Bij verschillende anti-terreuracties in Brussel en Charleroi zijn 16 mensen opgepakt. Hun identiteit is niet bekendgemaakt, maar volgens het federaal parket is de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam niet een van de zestien arrestanten.

De opgepakte personen worden later vandaag voorgeleid. Op 19 plekken in Brussel waren gisteren huiszoekingen. In Charleroi op drie plekken. De meeste acties zijn zonder incidenten verlopen. Er zijn geen wapens of explosieven gevonden.

In Molenbeek reed iemand bij een snackbar in op agenten. Die hebben daarop twee keer geschoten. De auto kon even later verderop in Brussel worden tegengehouden. De chauffeur is opgepakt, hij was gewond. Het is niet bekend waarom hij op de agenten is ingereden.

Het parket bedankte de media en omstanders voor het niet delen van informatie gedurende de politieacties. Daar hadden politie en justitie gedurende de dag specifiek om gevraagd.

Massale belangstelling van de media voor de persconferentie van afgelopen avond

In Brussel blijft voorlopig het hoogste dreigingsniveau van kracht. De wegens de aanslagen in Parijs gezochte Abdeslam is na de aanslagen opgehaald door vrienden die hem naar Brussel brachten.

Ook vandaag zal het openbare leven in de Belgische hoofdstad grotendeels stilliggen. De metro's rijden niet en de scholen en universiteiten blijven dicht, net als naar verwachting de meeste winkels, cafés, crèches en bedrijven. Ook een deel van de bussen en treinen rijden niet en mensen moeten drukke plekken mijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl