Irene Schouten komt als eerste over de finish op de massastart
NOS Schaatsen

Schouten en Stroetinga houden Nederlandse eer hoog

Irene Schouten en Arjan Stroetinga hebben op de tweede massastart van het wereldbekerseizoen de Nederlandse eer hoog gehouden. Beide Nederlanders wonnen de race over zestien ronden.

Schouten, de regerend wereldkampioene, kon profiteren van een valpartij van Kim Bo-reum, die vorige week in Calgary de eerste race wist te winnen. Kim ging in de laatste ronde door toedoen van Miho Takagi tegen het ijs.

Schouten had geen last van de valpartij en kon met Ivanie Blondin in het kielzog de eindsprint inzetten. De 23-jarige rijdster uit Andijk had veel meer snelheid dan de Canadese en stelde de zege zonder problemen veilig.

  • NOS
    Uitslag massastart vrouwen

Bij de mannen was de Nederlandse winst te danken aan een tactisch steekspel van het Nederlandse tweetal Jorrit Bergsma en Stroetinga, die uiteindelijk de snelste in de sprint was.

De regerend wereldkampioen had zijn zege voor een groot deel te danken aan het goede werk van Bergsma, die tot twee keer toe het peloton aan gort reed. De Belg Bart Swings (die in Calgary goud had gepakt) moest alle zeilen bijzetten om hem in te rekenen, waarna de eindsprint voor Stroetinga een makkie was.

  • NOS
    Uitslag massastart mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl