Kelvin Leerdam kopt de 2-1 van Vitesse binnen tegen ADO

ADO pakt thuis punt tegen Vitesse

ADO Den Haag heeft aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse een punt overgehouden. De nummer 14 van de eredivisie kwam een 2-2 gelijkspel overeen met Vitesse, dat nu zesde staat.

Shiran Yeini zette Vitesse al na zeven minuten op voorsprong. De Israëliër, vervanger van de geschorste Marvelous Nakamba, werd in de diepte aangespeeld door Maikel van der Werff, kapte Gianni Zuiverloon uit en schoot met links binnen in de korte hoek.

Schaken onderscheidend

ADO werd gaandeweg de eerste helft gevaarlijker en vooral Ruben Schaken onderscheidde zich in aanvallend opzicht. Zo leverde hij een uitstekende voorzet af op Kenji Gorré, die had moeten scoren, maar de bal niet goed raakte. Schaken zelf tekende na een half uur voor de gelijkmaker met een schot (door de benen van Van der Werff) in de verre hoek.

Toch ging Vitesse met een voorsprong de rust in, want al een paar minuten na de gelijkmaker torende Kevin Leerdam bij een vrije trap hoog boven de verdedigers uit en kopte hij hard de 2-1 tegen de touwen.

ADO na penalty weer langszij

Leerdam veroorzaakte na rust een strafschop door aan het shirt van Mike Havenaar te trekken in het zestienmetergebied. Arbiter Bas Nijhuis twijfelde zelf, maar volgde het advies op van zijn assistent, waarna Timothy Derijck koeltjes toesloeg vanaf elf meter.

Derijck kreeg daarna twee kansen om ADO de zege te bezorgen: bij zijn eerste kans kopte de Belg over en bij zijn tweede kopte hij recht in de handen van keeper Eloy Room. Voor Vitesse was Denys Olijnyk nog dicht bij de 3-2 met een kopbal die rakelings naast ging.