Denny Morrison EPA

Denny Morrison komt dit schaatsseizoen niet in actie, zo laat zijn coach Bart Schouten weten aan de NOS. De 30-jarige Canadees herstelt van een motorongeluk. Morrison pakte op de Olympische Winterspelen in Sotsji zilver op de 1.000 en brons op de 1.500 meter. Hij was vorig jaar ook goed voor WK-zilver op de 1.000 meter.

Bij het ongeluk in mei van dit jaar in Calgary brak Morrison zijn bovenbeen, raakten diverse organen, waaronder zijn hart, beschadigd en liep hij een zware hersenschudding op. Ook scheurde hij zijn voorste kruisband af. Dat laatste maakte het strekken van zijn been lastig, waardoor hij ook nauwelijks in staat was een normale start te doen. 

Morrison hoopte in eerste instantie gewoon te starten bij de wereldbekerwedstrijden, maar moest dat voornemen laten varen doordat zijn revalidatie langzamer verliep dan gedacht. Daarom besloot hij afgelopen woensdag in overleg met zijn coach het hele seizoen als verloren te beschouwen. Morrison hoopt wel in maart mee te kunnen doen aan testwedstrijden in Calgary, om zodoende fit en gretig weer aan de zomer te beginnen.

STER reclame