Hattrick en parcoursrecord Hassan in Warandeloop

Sifan Hassan heeft de 57ste editie van de Warandeloop gewonnen. De winnares van WK-brons op de 1.500 meter was in de 8.000 meter lange cross in Tilburg een klasse apart.

Hassan ging er vanaf de start vrijwel direct vandoor en zag haar derde zege op rij nooit in gevaar komen. Ze was met haar 27.07 - een parcoursrecord - uiteindelijk een halve minuut sneller dan Maureen Koster, die in de strijd om het zilver Belgisch kampioene Louise Carton de baas was.

Bij de heren ging de zege naar Richard Ringer. De Duitser liep in de laatste ronde weg bij Khalid Choukoud, die de laatste vier edities op zijn naam had geschreven maar ditmaal op tien tellen van de winnaar als tweede finishte. Isaac Kimeli uit België werd derde.