ANP

Op veel plaatsen in Nederland valt vandaag winterse neerslag. Hier en daar heeft het zelfs gesneeuwd. 

Inwoners van onder meer Groningen en Drenthe melden dat er sneeuw gevallen is. In Drenthe leidde dat tot problemen op de weg. Door de gladheid slipten auto's en in Veenhuizen reed iemand tegen twee bomen. Het koudst was het vannacht op de Veluwe: -1,3 graden. 

Later vandaag worden opnieuw winterse buien met natte sneeuw en hagel verwacht, vooral in het westen van het land. Komende nacht wordt het nog wat kouder: de temperatuur daalt naar 0 tot -5 graden. Morgenochtend kan het daardoor opnieuw glad zijn, met name op bruggen, viaducten en fietspaden.  

Auto glijdt sloot in

In andere Europese landen is de winter echt losgebarsten, meldt Weerplaza. In Noorwegen, Zweden en Finland vroor het vannacht stevig: in de Noorse bergen daalde het kwik tot -27 graden. Uit Denemarken komen meldingen over meer dan 40 centimeter sneeuw. 

Ook in Duitsland sneeuwt het, zowel in de steden als in de bergen. In de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen houdt de sneeuwval nog een groot deel van de dag aan.

In de Verenigde Staten is een ongebruikelijk dik pak sneeuw gevallen. In het Middenwesten zijn wegen moeilijk begaanbaar en honderden vluchten zijn geannuleerd. 

STER reclame