Elfde nederlaag voor De Graafschap

Michael de Leeuw (m) wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten bij FC Groningen voor de tweede treffer tegen De Graafschap ANP Pro Shots

De Graafschap wacht na dertien speelronden in de eredivisie nog steeds op de eerste zege van het seizoen. Tegen FC Groningen liepen de Achterhoekers tegen de elfde nederlaag aan. Het verschil was niet groot, maar de Groningers namen met de 2-1 wel drie punten mee naar huis.

De eerste grote kans in het levendige duel was voor Groninger Drost, die van dichtbij faalde. Aan de andere kant zag Van de Pavert een inzet van de lijn gekopt. Kort voor rust zette Rusnak de gasten met een volley op voorsprong.

Hoop door Kabasele

De Graafschap gooide nog meer energie in de strijd, maar kreeg de deksel op de neus toen De Leeuw met een fraaie lob zijn 50ste eredivisiegoal maakte :0-2. Er gloorde weer hoop in de Doetinchemse harten toen Kabasele na hands vanaf de stip scoorde, maar de 2-2 bleef uit.

FC Groningen zette met de zege een aardige serie voort. De ploeg is al vijf duels zonder verlies en bezet in elk geval een dag de zesde plaats op de ranglijst.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Ted van de Pavert: heel teleurstellend

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2De Leeuw belangrijk voor FC Groningen

STER Reclame