NOS Voetbal

'Mounir gaat nog heel belangrijk worden voor AZ'

'Mounir gaat nog heel belangrijk worden voor AZ'

Veel mensen vroegen zich af of Mounir El Hamdaoui ooit nog zou terugkeren op zijn oude niveau. Coach John van den Brom niet. "Ik heb nooit aan hem getwijfeld. Mounir wordt fitter en fitter en fitter. Hij gaat nog heel belangrijk worden voor dit AZ."

De Marokkaan toonde zaterdag, in de derde wedstrijd sinds zijn rentree in Alkmaar, al aan een toegevoegde waarde te zijn voor de Alkmaarders. Hij stond tegen sc Heerenveen aan de basis van de 1-1 en maakte zelf de 2-1. AZ won uiteindelijk met 3-1.

"Ik heb hem vanaf dag één bezig gezien hier bij de club. Ook op het trainingsveld", vervolgt Van den Brom. "Als je goed naar hem kijkt, zie je dat hij plezier in het spel heeft. Dat is een mooie input voor de rest van de selectie. Die kan zich daar aan optrekken.."

El Hamdaoui na eerste eredivisietreffer in ruim vier jaar

Zelf vond El Hamdaoui dat het "wel aardig ging". Plichtmatig stelt hij dat de drie punten het allerbelangrijkste waren zaterdag. "Maar dat ik zelf een beetje belangrijk kon zijn, is mooi."

Naast de Marokkaanse Nederlander viel ook Vincent Janssen op aan de kant van AZ. De spits maakte de eerste en derde goal en gaf de assist aan El Hamdaoui. "Ik moet zeggen dat ik heel goed met hem kan samenspelen", constateerde de 31-jarige routinier dan ook.

'Mooi trio voorin'

Van den Brom was tevreden over zijn elftal, dat de tweede eredivisiewedstrijd op rij won. "Ik denk dat de wisselvalligheid er uit is. Dat geeft heel veel moed voor de volgende wedstrijd tegen Vitesse." De coach was ook te spreken over zijn voorhoede, waarin naast Janssen en El Hamdaoui ook Alireza Jahanbakhsh een rol had. "Ik denk dat we een mooi trio voorin hebben dat het verschil kan maken. Dat is vanavond gebleken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl