Ajax schoot er in de eerste helft lustig op los

Ajax heeft in eigen huis geen kind aan Cambuur

Ajax heeft op eenvoudige wijze zijn koppositie in de eredivisie behouden. In de eigen Arena werd SC Cambuur op een 5-1 nederlaag getrakteerd.

De eerste 24 minuten waren niet om aan te zien, maar vervolgens ging het snel: binnen 13 minuten werd er vier keer met het hoofd gescoord. Joël Veltman opende na een corner de score bij de tweede paal en Sander van de Streek deed snel wat terug.

Arek Milik zette Ajax - wederom uit een hoekschop - opnieuw op voorsprong, waarna Cambuur twee dotten van kansen kreeg om weer op gelijke hoogte te komen. Van de Streek schoot echter naast en Wessel Dammers kopte op de lat.

In de jacht op de gelijkmaker vergaten de ietwat naïef spelende Friezen even te verdedigen en daarvan maakte Davy Klaassen dankbaar gebruik door geheel vrij binnen te koppen. De middenvelder schoot op slag van rust ook nog de 4-1 binnen.

Twee vakken met Ajax-supporters hadden uit onvrede met de bestuurlijke perikelen bij hun club de eerste helft geboycot en hadden dus vijf treffers gemist.

Ze kregen er na rust toch nog één te zien. Amin Younes nam na iets meer dan een uur de bal knap aan op de borst en schoot beheerst binnen. In het restant legde Ajax nog wel een paar mooie aanvallen op de mat, maar gescoord werd er niet meer.