Ryan Thomas is neergelegd door een verdediger van Roda JC. De aanvaller benut zelf de strafschop en brengt PEC Zwolle op 2-0.

PEC Zwolle rolt Roda JC op in Kerkrade

Roda JC weet niet meer wat winnen is. De Limburgers verloren zaterdag voor eigen publiek met 5-0 kansloos van PEC Zwolle en wachten nu al negen competitieduels op een overwinning. De laatste zege van Roda JC dateert van eind augustus op AZ. PEC Zwolle springt door de zege naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Zwolle had Roda JC binnen een kwartier op de knieën. Wouter Marinus scoorde al in de vierde minuut en tien minuten later werd Ryan Thomas op weg naar het Limburgse doel neergelegd. Hij benutte zelf de strafschop die scheidsrechter Danny Makkelie toekende.

Fantasieloos

Roda JC bleef daarna in gebreke. De ploeg speelde fantasieloos. Mochten de Limburgers voor de tweede helft nog snode plannen hebben gehad, dan maakte Thomas aan die gedachte vrij snel na de hervatting een einde. De uitblinkende vleugelspits schoot na knullig balverlies van Arjan Swinkels vanaf de rand van het strafschopgebied in de bovenhoek.

Roda JC probeerde wel iets terug te doen, maar de kwaliteit ontbrak in de ploeg om PEC Zwolle aan het wankelen te brengen. De bezoekers bleven scherp, met de 0-4 van Lars Veldwijk als gevolg. Het was het zevende doelpunt van de spits dit seizoen. Stef Nijland sloot het duel af met een prachtige, doeltreffende lob over doelman Benjamin van Leer.