NOS Schaatsen

Nuis: het wordt een mooi jaar

Nuis: het wordt een mooi jaar

Kjeld Nuis is in vorm. De wereldbekerwedstrijden in Calgary verliepen al naar behoren, na de eerste dag in Salt Lake City pakt de 26-jarige Nederlander ook zijn eerste overwinning van het seizoen. Met 1.42,14 op de 1.500 meter zet hij ook nog eens het Nederlands record op zijn naam.

Nuis is erg blij met zijn tijd. Maar wat is mooier? Een Nederlands record of een wereldbekerzege? "Allebei. Als ik een Nederlands record rijd en ik word vierde, dan is het minder mooi", benadrukt Nuis.

Op hoogte bevalt goed

De hooglandbanen in Canada en Salt Lake City liggen hem wel. "Twee jaar geleden ging het ook goed. Als ik volgende week weer hier zou rijden, dan komt er een 1.41 uit. Het gaat lekker. Het wordt een mooi jaar."

Zaterdag staat de 1.000 meter op het programma. Nuis denkt ook daar een slag te kunnen slaan, maar dan moet er wel iets veranderen in zijn race. "Ik rijd nu op een 1.500 meter een snellere eerste ronde dan vorige week op de 1.000 meter. Dat kan niet. Ik moet mijn kop erbij houden en een goede eerste ronde rijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl