NOS Voetbal

PSV'ers met schrik in de benen terug in Eindhoven

PSV'ers met schrik in de benen terug in Eindhoven

"Het is angstaanjagend op dat moment." PSV-aanvaller Luuk de Jong is inmiddels bekomen van de schrik. Hij zat dinsdagavond in de spelersbus van het Nederlands elftal, die op weg was naar het stadion in Hannover voor een oefenduel met Duitsland. Wegens terreurdreiging moest de bus rechtsomkeert maken en werd de wedstrijd afgelast.

"Je zit in onzekerheid, weet niet wat er gaat gebeuren. Het is iets onwerkelijks", vertelt De Jong. "Iedereen zit op z'n telefoon te kijken en heeft contact met het thuisfront. Dat zijn nare momenten, ook voor de mensen die thuis zitten. Maar de Duitse politie heeft het goed gedaan."

Locadia was er voor het eerst bij

Ook ploeggenoot Jürgen Locadia zat bij de selectie van Oranje. Voor het eerst. Een ervaring die hij nooit meer zal vergeten door de gebeurtenissen in Hannover. "Er was wel een gespannen sfeer in de bus. Je staat stil op een kruispunt en buiten lopen honderden militairen. Dan weet je dat er van alles kan gebeuren."

Na de aanslagen in Parijs waren de spelers van Oranje op de hoogte van de extreme veiligheidsmaatregelen. Locadia: "Toch denk je niet dat het jezelf kan overkomen. Maar ineens komt het dan heel dichtbij. Dan zie je hoe hard het achteruit gaat in de wereld."

Oranje in veiligheid gebracht

De spelers zijn uiteindelijk, net als hun Duitse collega's, naar een politiekazerne in Hannover geëscorteerd. "Daar heb ik even met Max Kruse gesproken, waar ik bij Gladbach mee heb gespeeld", zegt De Jong. "Zij waren natuurlijk in Parijs. Wat daar gebeurde, was afschuwelijk zeiden ze. Onwerkelijk."

En of hij nu met een ander gevoel naar wedstrijden gaat? "Ik denk dat je niet moet wijken voor dit soort dingen", aldus De Jong. "Het is moeilijk, maar het leven moet doorgaan. Ook het voetbal. Dat is het leukst om te doen en de snelste manier om het te vergeten volgens mij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl