AFP
NOS Nieuws

James Bond zoent in India maar half zo lang

In India zijn twee zoenscènes uit de nieuwste James Bond-film Spectre met de helft ingekort. De Indiase filmkeuring censureerde twee intieme scènes, omdat de film anders niet voor alle leeftijden geschikt zou zijn.

Het gaat om zoenscènes van Daniel Craig met de actrices Monica Bellucci en Lea Seydoux. Ook zouden er volgens een anonieme bron van Sony Pictures Entertainment twee vloekwoorden geschrapt zijn uit de film.

EPA
Lea Seydoux, Daniel Craig en Monica Bellucci tijdens de première van Spectre

"Het is ons werk om films aan te passen op basis van de leeftijdscategorie voor de film", zegt Pahlaj Nihalani, voorzitter van de Central Board of Film Certification, tegen de Times of India. "Dat hebben we dus gedaan."

Volgens Nihalani had de producent van de film kunnen protesteren tegen de aanpassingen, maar dat is volgens hem niet gebeurd.

Reacties op Twitter

Op sociale media kan de beslissing om de film te censureren rekenen op de nodige hoon.

Fifty Shades of Grey

Het gebeurt wel vaker in India dat scènes worden geschrapt of dat hele films worden geweigerd. Dit jaar werd de film Fifty Shades of Grey nog geweigerd door de filmwaakhond, ondanks dat er al flink wat erotische scènes uit de film waren verwijderd.

Vanaf vrijdag is Spectre te zien in de Indiase bioscopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl