AFP

Bijna een op de drie mensen die via De Jong Intra Vakanties een reis naar Parijs hebben geboekt, heeft die reis de afgelopen dagen geannuleerd. Volgens de vakantieorganisatie belden vooral veel mensen de dag na de aanslag en afgelopen maandag en dinsdag. Op sociale media werd zondag al duidelijk dat veel Nederlanders hun reisplannen lieten varen.

De meesten van hen zijn omgeboekt naar bestemmingen als Berlijn, het Sauerland, Brugge en Gent. Volgens het reisbureau was Brussel geen optie voor de reizigers. Enkele daders van de aanslagen in Parijs kwamen uit de Brusselse gemeente Molenbeek. 

De Jong Intra verwacht over een paar weken weer een gemiddeld aantal boekingen naar Parijs te verwerken. Jaarlijks boeken 15.000 tot 18.000 mensen een stedentrip naar Parijs via het kantoor. 

TUI

Reisorganisatie TUI herkent het beeld van annuleringen en wijzigingen. Een aantal of percentage kon de organisatie nog niet geven. 

Ook reizen naar andere Europese steden werden in het begin van de week minder geboekt dan normaal. Inmiddels neemt het aantal geboekte stedentrips weer wat toe, zegt een woordvoerder.  

STER reclame