Broer Pim Fortuyn wil politieke partij beginnen

tijd van publicatie

Marten Fortuyn, de broer van de vermoorde Pim Fortuyn, wil een politieke partij oprichten onder de naam Pim Marten Fortuyn (PMF).

Fortuyn vertelt in een interview met RTV Rijnmond dat het "binnen twee weken gepiept" kan zijn en dat hij dan naar buiten wil treden. 

Volgens Fortuyn is de tijd rijp voor een nieuwe partij, gezien de actuele situatie met IS en aanslagen. Hij zegt dat "het demoniseren weer begonnen is met het noemen van de namen van Wilders en Le Pen" in verband met Parijs. Hij stelt dat er "wat dat betreft niets is veranderd" sinds de moord op zijn broer.

IS erkennen

Marten Fortuyn wil onder meer de terreurgroep IS erkennen. "Want het is niet de vijand. Laat ze met rust en laten wij onze eigen gang gaan."

Nederland moet wat hem betreft financieel-economisch pas op de plaats laten maken totdat de welvaart weer op het niveau is van het jaar 2000. En er moet meer geld naar leger en politie. 

Verder wil hij een kabinet van nationale eenheid. "Politieke partijen zijn niet nodig, alles wordt vertegenwoordigd in de regering."

Verkiezingen

Zodra de PMF een feit is, wil Marten Fortuyn premier Rutte uitnodigen om contact met hem op te nemen. "En ik denk dat we dan snel tot vervroegde verkiezingen komen."

Fortuyn zegt dat hij PVV-leider Wilders op de hoogte heeft gebracht van zijn plannen. Hij is bereid om met de PVV samen te werken. 

Marten Fortuyn is 72 en woont in België. Voor het oprichten van de PMF wil hij naar Nederland verhuizen. 

STER Reclame