NOS Sport

Hockeybond stelt onderzoek in naar 'incident Bos'

Hockeyster Bos slaat na met stick

Hockeyinternational Willemijn Bos moet vrezen voor een zware straf. De speelster van Laren, die sinds 2011 deel uitmaakt van het Nederlands hockeyteam, sloeg in de competitiewedstrijd tegen Pinoké haar tegenstandster Fréderique Malefason van achteren met haar hockeystick.

Het incident gebeurde buiten het zicht van de scheidsrechters. De Nederlandse hockeybond (KNHB) geeft in een reactie aan de overtreding te hebben gezien en heeft een onderzoek ingesteld naar het incident.

Er is beide hockeyclubs om een reactie gevraagd en de tuchtcommissie van de KNHB zal uiteindelijk bepalen of Bos zal worden gestraft. Het bestuur van Laren besloot in ieder geval om de hockeyster voor twee wedstrijden te schorsen, schrijft de club op hun website.

Bos speelt niet tegen SCHC

Bos laat in een reactie aan hockey.nl weten: "Ik ben ontzettend geschrokken van mijn eigen actie en heb direct na de wedstrijd mijn excuses aangeboden aan Fréderique. Ik wil niet weglopen voor de consequenties en heb besloten dat ik aanstaande zondag niet zal spelen in de wedstrijd tegen SCHC."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl