De 26-jarige Salah Abdeslam wordt door de politie gezocht
NOS Nieuws

Gezochte verdachte Parijs kreeg boete in Nederland

De vermoedelijk achtste dader van de aanslagen in Parijs, Salah Abdeslam, is begin dit jaar in Nederland bij een verkeerscontrole gecontroleerd. Hij was in februari met zijn broer op pad en werd op de A27 bij Gorinchem gecontroleerd. Abdeslam is voortvluchtig sinds de aanslagen van vrijdag.

Bij doorzoeking van de auto vonden agenten destijds softdrugs, zegt een politiewoordvoerder tegen de krant. Salah Abdeslam (26) was met zijn broer en nog een derde persoon op weg in een auto met een Belgisch nummerbord. Het bezit van drugs is in Nederland strafbaar, al worden kleine hoeveelheden doorgaans gedoogd.

"De verdachte bleek niet in de politiesystemen voor te komen", zegt de woordvoerder. "Evenmin was er sprake van een opsporingsbevel. Er was daarom geen enkele juridische grond die nader onderzoek wettigde."

Abdeslam kreeg een boete van 70 euro. Hij zou afgelopen vrijdag betrokken zijn geweest bij de aanslagen aan de Boulevard Voltaire, waar bezoekers van cafés en restaurants slachtoffer van werden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl