Charlie Sheen in 2014 bij een honkbalwedstrijd AFP

Charlie Sheen, de acteur van Two and a half men, is besmet met het hiv-virus. Dat heeft hij bekendgemaakt in een live-interview bij de Amerikaanse ontbijtshow TODAY van NBC.

"Ik ben hier om te zeggen dat ik hiv-positief ben", zei de 50-jarige acteur in het programma.

Charlie Sheen: ik ben hiv-positief

De ziekte werd ongeveer vier jaar geleden bij hem vastgesteld. Hij was naar de dokter gegaan, omdat hij vaak hoofdpijn had en badend in het zweet in bed lag. Na een aantal testen kreeg hij de diagnose te horen. 

Sheen en zijn dokter benadrukken dat de acteur hiv-remmers gebruikt. Die zijn goed aangeslagen, waardoor de ziekte nu ondetecteerbaar is. Dat betekent dat het virus nog wel in het lichaam aanwezig is, maar in zo'n kleine hoeveelheid dat het niet meer te meten is. 

Daardoor is de kans op overdracht miniem, legt het Aidsfonds uit. Sheen zelf zegt dat het "onmogelijk" is dat hij iemand heeft besmet. 

Chantage en zwijggeld

De afgelopen jaren waren er wel wat mensen op de hoogte van zijn ziekte. In het interview zei Sheen dat hij is gechanteerd door die 'vrienden' die van zijn ziekte wisten. Naar eigen zeggen heeft hij de afgelopen jaren miljoenen dollars zwijggeld betaald om te voorkomen dat het nieuws in de openbaarheid zou komen.

Er gingen al lange tijd geruchten dat een beroemde Hollywoodster hiv zou hebben. Gisteren meldde een roddelblad voor het eerst dat die ster Charlie Sheen was. Vandaag maakte hij in het interview bekend dat dat bericht klopt.

Alcohol en drugs

Charlie Sheen staat bekend om zijn losbandige levensstijl. Hij heeft al jaren een alcoholprobleem en staat erom bekend dat hij geregeld prostituees bezoekt. Naar eigen zeggen heeft hij seks gehad met 5000 vrouwen. 

In 2011 werd Sheen ontslagen door de omroep CBS die Two and a half men uitzendt. Hij was onhandelbaar vanwege cocaïnegebruik. Ook werd hij beschuldigd van mishandeling van een van zijn ex-vrouwen.

STER reclame