Twee schepen met Feijenoord-supporters vertrekken in 1963 naar Lissabon voor de Europa Cup I-wedstrijd tegen Benfica ANP

Welke Feijenoord-fans gingen in 1963 naar Lissabon?

tijd van publicatie

Wie ging er mee naar Lissabon met De Grote Beer of De Waterman? Het programma Andere Tijden Sport zoekt getuigen van 'het ontstaan van het Legioen'. 

Het is 1963. Nederland raakt voor het eerst in de ban van de Europa Cup. Heel het land juicht voor Feijenoord (toen nog met ‘ij’) dat via heroïsche wedstrijden tegen Servette, Vasas Boedapest en Stade Reims verrassend de halve finales heeft bereikt. 

Met twee ‘schuiten’ vertrekken in mei liefst 1.500 supporters naar Lissabon voor de wedstrijd in de halve finales tegen Benfica.

Het Legioen

Sportief gezien werd het duel een teleurstelling. De heenwedstrijd in Rotterdam was in 0-0 geëindigd en in de Portugese hoofdstad keken de Rotterdammers na 63 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Pas in de 81ste minuut deed Feijenoord iets terug via Frans Bouwmeester. De wedstrijd eindigde in 3-1 en niet Feijenoord maar Benfica plaatste zich voor de finale. Maar 'Het Legioen' was geboren.

De redactie van Andere Tijden Sport wil graag in contact komen met mensen die op 4 mei 1963 aan boord gingen van De Grote Beer of De Waterman om Feijenoord naar de Europa Cup-finale te schreeuwen. Heeft u filmbeelden van die onvergetelijke reis, foto’s of andere tastbare herinneringen en verhalen waar u nooit over uitgesproken raakt? Neem dan contact op met de redactie via: ats@nos.nl

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1963: Feijenoord-supporters per schip naar Lissabon

STER Reclame