Broer daders: "Wij zijn een open familie"

Mohammed Abdeslam heeft twee broers. Een daarvan heeft zich vrijdag waarschijnlijk opgeblazen in Parijs en de ander is de meest gezochte terrorist van Europa: Salah Abdeslam.

Mohammed vertelt dat hij niet weet wat hem en zijn familie overkomt. "Ik kan niet zeggen waarom. Ik kan niet zeggen hoe. We zijn een open familie en we zijn nog nooit in aanraking geweest met justitie." De familie Abdeslam is islamitisch, maar niet strenggelovig. Zo draagt zijn moeder bijvoorbeeld geen hoofddoek. 

"Ik weet niet waarom ze dit hebben gedaan. Ik heb niets vreemds aan ze opgemerkt", zegt Mohammed. "Mijn ouders zijn in shock. Ze realiseren zich nog niet wat er is gebeurd. We zijn geraakt en denken aan de families van de slachtoffers."

We weten niet waar onze broer is.

Mohammed Abdeslam

Gisteravond werd een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Salah Abdeslam. Vandaag werd er opnieuw een grote zoekactie gehouden in Molenbeek. "We weten niet waar onze broer is en of hij zich durft te melden. Hij heeft hier gestudeerd en is een hele normale jongen."

Mohammed werd zaterdag bij een huiszoeking opgepakt, maar is weer vrijgelaten. Hij heeft een alibi voor vrijdagavond en kan niet in Parijs zijn geweest. Hij wordt volgens zijn advocaat niet langer als verdachte gezien. 

"Ik werk als ambtenaar bij de vreemdelingendienst en heb nooit problemen gehad. Veel mensen hier in de gemeenschap kennen mij."

De 26-jarige Salah Abdeslam wordt door de politie gezocht Franse politie

STER reclame