NOS

De beveiliging bij concerten in Nederland is sinds afgelopen weekend verscherpt. Aanleiding is de aanslag tijdens het concert van de Amerikaanse band Eagles of Death Metal in Parijs.

Organisator Mojo Concerts zegt dat de beveiliging is opgeschroefd. Dat gebeurt onder meer bij concerten die Mojo organiseert in Ziggo Dome, Heineken Music Hall, Carré, Klokgebouw Eindhoven en Ahoy in Rotterdam. 

Er is intensief contact met lokale overheden, zegt een woordvoerder van Mojo. Vanwege de veiligheid wil hij verder niets over de beveiligingsmaatregelen zeggen. Alle concerten die Mojo organiseert, gaan wel door.

Tivoli 

Ook poppodium Tivoli Vredenburg gaat concerten beter beveiligen. Daarbij wordt ook overlegd met de politie. "We zijn in verhoogde staat van paraatheid", zegt directeur Frans Vreeke. 

Bands kunnen zelf aangeven of ze speciale veiligheidseisen hebben. Zo wil de Britse rockband Whitesnake dat op 2 december bij zijn optreden in Tivoli bij de deur wordt gefouilleerd.

Bezorgd

Tivoli krijgt veel telefoontjes van bezorgde mensen die een kaartje hebben gekocht. "Eigenlijk zaterdag meteen al", zegt Vreeke. "Ze vragen zich af of het wel veilig genoeg is om te komen. Die dag werd een concert gegeven voor zo'n 4000 man en dat ging heel goed."

Afgelopen weekend zegde een aantal bands zijn concerten in Europa af vanwege de aanslagen in Parijs. Zo is de tour van Eagles of Death Metal, die ook Nederland zou aandoen, afgelast. Onder meer Prince en de Amerikaanse band We Are Scientists hebben ook concerten in Nederland afgezegd.

STER reclame