ANP
NOS Nieuws

Contactloos betalen slaat aan

Afgelopen weekend is voor de 100 miljoenste keer in Nederland contactloos betaald. Die mijlpaal is volgens Betaalvereniging Nederland veel sneller bereikt dan verwacht. Vorige maand was al ruim 7 procent van alle pinbetalingen contactloos.

Contactloos betalen bestaat sinds begin 2014. Klanten hoeven bij een contactloze betaling de bankpas niet meer in een betaalautomaat te steken, maar hem alleen maar erbij te houden. Bij bedragen onder de 25 euro hoeft ook geen pincode te worden ingetoetst. Contactloos betalen kan ook met sommige smartphones.

De laatste paar maanden groeit het gebruik explosief (pdf). In augustus vonden er net iets minder dan 10 miljoen contactloze betalingen plaats, in oktober was dat al meer dan verdubbeld naar meer dan 20 miljoen.

Contactloos betalen kan nog niet bij alle betaalautomaten. Ruim eenderde van de ongeveer 300.000 betaalautomaten is er nu geschikt voor. Een jaar geleden was dat nog een op de zes. Vooral kleinere bedragen worden contactloos afgerekend, meer dan 90 procent van de betalingen betreft 25 euro of minder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl