NOS Voetbal

'Duitsland-Nederland heeft symbolische waarde'

Joachim Löw over Duitsland-Nederland

"De sportrivaliteit die er altijd bestaat tussen Nederland en Duitsland, is deze keer naar de achtergrond verdwenen." Joachim Löw, de bondscoach van Die Mannschaft, grijpt het oefenduel met Oranje van dinsdagavond in Hannover aan voor een groter doel.

"Dat we gaan spelen is een boodschap voor vrijheid en democratie. Maar ook uit medeleven en solidariteit met onze Franse vrienden", zegt Löw. En teammanager Oliver Bierhoff: "De wedstrijd heeft een symbolische waarde. Politiek en sport gaan hand in hand."

Duitsland speelde vrijdagavond in Parijs een oefenduel met Frankrijk toen ook zij onderdeel werden van de aanslagen. Net buiten het Stade de France werden drie bommen tot ontploffing gebracht en uit voorzorg overnachtte de Duitse selectie in het stadion.

"Een shockerende nacht", laat Löw weten. "Toen we uiteindelijk in Frankfurt aankwamen, was mijn persoonlijke mening: niet spelen tegen Nederland. Maar na een nachtje slapen was iedereen het erover eens: dit moet gebeuren."

"We hebben weinig tijd gehad om de eerst schok te verwerken. Het was een groot gebaar van de Franse bond dat ze die nacht bij ons zijn gebleven in het stadion."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl