Bij de postbode thuis werden zestig postzakken teruggevonden
NOS Nieuws

Postbode Eelde houdt duizenden poststukken achter

De politie heeft bij een postbode in Eelde thuis ruim 13.000 onbezorgde poststukken gevonden, die bestemd waren voor adressen in Eelde en Paterswolde. De 25-jarige vrouw werkte voor PostNL en heeft de stukken achtergehouden tussen 2012 en augustus dit jaar.

De zaak kwam aan het rollen nadat een inwoner van Eelde aangifte had gedaan tegen PostNL omdat hij belangrijke post niet had ontvangen. Na intern onderzoek door het bedrijf deed de politie huiszoeking bij de vrouw en vond zestig postzakken met onbezorgde post.

Opstapelen

De poststukken waren ongeopend. Volgens de politie kon de vrouw het werk niet aan en stapelde de post zich letterlijk op in huis. Ze is verhoord en wordt mogelijk vervolgd door het Openbaar Ministerie.

Volgens PostNL is het heel uitzonderlijk dat een postbode zoveel post achterhoudt. Het bedrijf had de vrouw eerder dit jaar al ontslagen toen bleek dat ze een paar zakken thuis had staan. Pas nu is gebleken dat het om duizenden poststukken gaat.

Uitleg

PostNL heeft de stukken teruggekregen en gaat de post alsnog bezorgen. Dat gebeurt door een medewerker die aanbelt bij de gedupeerden en uitleg geeft over wat er is gebeurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl